Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ


Από την εταιρία Τεχνολογίας Πόσιμου Νερού Aqua Tek (Αναλήψεως 254β) ανακοινώνεται ότι μόνο για σήμερα 22/3/2011 που είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού και από ώρες 9:00 π.μ – 9:00 μ.μ. παρέχεται έκπτωση 20% για οποιοδήποτε σύστημα επεξεργασίας νερού παραγγελθεί. Το παρόν δελτίο δεν αποτελεί διαφήμιση και είναι πολιτική της εταιρίας που έχει δοθεί από τα κεντρικά. Τηλ. επικοινωνίας 24210-45444.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ: Υπάρχει όντως χρώμιο στο νερό του δικτύου;


«Σε νέες δειγματοληψίες για τη διενέργεια και νέων αναλύσεων προχωρά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου όσον αφορά την ποιότητα του πόσιμου νερού στο Στεφανοβίκειο μετά τον εντοπισμό ποσοτήτων χρωμίου που οδήγησε στην απαγόρευση της πόσης του από τους κατοίκους της περιοχής. Η Δημοτική Αρχή ερευνά την αντιμετώπιση του προβλήματος το οποίο έχει απασχολήσει κατοίκους και φορείς και στο παρελθόν.»
Πηγή: www.thisisvolos.gr 21 Φεβρουαρίου 2011

Στις μέρες μας είναι πολύ σημαντική η ευαισθητοποίηση στα θέματα της δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό, το τελευταίο διάστημα έχει στελεχωθεί ειδική ομάδα που πραγματοποιεί περιοδικές αναλύσεις στην ποιότητα του νερού με χημικές αναλύσεις και αναλύσεις βαρέων μετάλλων στην περιοχή της Μαγνησίας με τη συνεργασία εξειδικευμένων πιστοποιημένων εργαστηρίων.

Όπως γνωρίζουμε οι Δήμοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρέχουν καθαρό, πόσιμο νερό στους πολίτες. Το ως άνω δημοσίευμα στην ιστοσελίδα www.thisisvolos.gr έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατη μέτρησή μας την οποία λάβαμε από τις 24/1/2011 και αφορά λήψη δείγματος νερού σε πλαστική φιάλη στις 22/12/2010.

Συνολικά πάρθηκαν 3 διαφορετικά δείγματα σε 3 οικισμούς του Δήμου Κάρλας και αναλυτικότερα στα Κανάλια, το Στεφανοβίκειο και τον Ριζόμυλο. Σε όλα τα δείγματα πραγματοποιήθηκε Χημική Ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού αλλά και ανάλυση για τυχόντα Βαρέα μέταλλα. Στο 2ο από τα τρία (που αφορά το Στεφανοβίκειο) βρέθηκε ποσότητα που ξεπερνά το νόμιμο επιτρεπτό όριο περιεκτικότητας σε χρώμιο οπότε το ρεπορτάζ της γνωστής ιστοσελίδας μας επιβεβαιώνει. Ενημερώνουμε τον ευαισθητοποιημένο καταναλωτή ότι θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε έρευνες και αναλύσεις του νερού σε όλα τα δίκτυα της Μαγνησίας, με έμφαση τους καλοκαιρινούς μήνες που η ποιότητα του νερού χειροτερεύει. Σας παραθέτουμε το σχετικό αποδεικτικό έγγραφο που εκδόθηκε για λογαριασμό μας.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι τοπικές Υπηρεσίες φροντίζουν για την ενημέρωση του κοινού και είμαστε σίγουροι ότι λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή πόση του νερού.

Σχετικά:

1. Link από την ιστοσελίδα “This is Volos” (ημερομηνίας 21/2/2011)
2. Φωτογραφία αναλυτικών στοιχείων ζητηθέντων προσδιορισμών Βαρέων Μετάλλων στο δίκτυο του Στεφανοβικείου.


Ηλίας Παπαποστόλου MSc
elias@pmsgroup.gr

27-2-2011: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αρ. φύλλου 1595 σελ. 24