Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Γιατί πρέπει να τοποθετήσω φίλτρο πόσιμου νερού;

Οι Δήμοι καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για την παροχή καθαρού νερού και κατάλληλου προς πόση, δηλαδή απαλλαγμένου από αιωρούμενα σωματίδια και ανεπιθύμητες ουσίες, χλωριωμένου για την καταστροφή των βακτηρίων και ιων. Μετά τον καθαρισμό και έλεγχο του νερού από τον Δήμο το νερό ταξιδεύει μέσα σε δίκτυα όπου δεν είναι δυνατόν να ελεγθεί η επιβάρυνσή του σε βρωμιές, σκουριές, σε επικίνδυνα μέταλλα όπως είναι ο μόλυβδος, από τα παλιά δίκτυα. Εξάλλου ο έλεγχος για εντομοκτόνα και παρασιτοκτόνα που γίνεται στις πηγές του νερού δεν είναι δυνατόν να είναι συνεχής λόγω της πολυπλοκότητας των αναλύσεων αυτών.

Προκύπτει επομένως η ανάγκη καθαρισμού του νερού στο ΣΗΜΕΙΟ ΧΡΗΣΗΣ του για λόγους:

- Αισθητικής, με την αφαίρεση σκουριάς, βρωμιάς και άλλων αιωρούμενων, την αφαίρεση της δυσάρεστης οσμής και γεύσης του χλωρίου.

- Υγιεινής, με την αφαίρεση πτητικών οργανικών ουσιών (εντομοκτόνων, παρασιτοκτόνων), επικίνδυνων μετάλλων (μολύβδου), παραγώγων της αντίδρασης του χλωρίου με οργανικές ενώσεις (αλογονομένοι υδρογονάνθρακες), μικροβίων, ιών, πιθανόν ακόμη και ραδιενεργών σωματιδίων.

Ηλίας Παπαποστόλου MSc
6947677636

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου