Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Άλατα στο νερό του δικτύου της ΔΕΥΑΜΒ - Αντιμετωπίσημα !!!

ΣΧΕΤΙΚΟ: http://magnitis.blogspot.com/2010/03/blog-post_6100.html

Σύμφωνα με το άνω δημοσίευμα στο blog ΜΑΓΝΗΤΗΣ, ημερομηνίας 13/3/2010, το νερό του Βόλου είναι επιβαρυμένο με άλατα, γι αυτό και επηρρεάζεται η γεύση του. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν τα άλατα στο νερό του δικτύου είναι με την μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης.

Η αντίστροφη όσμωση είναι γνωστή ως η ανώτερη δυνατή φίλτρανση από την βιομηχανία τεχνολογίας καθαρισμού νερού. Η αντίστροφη όσμωση (Reverse Osmosis - RO) αναπτύχθηκε στα τέλη του 1950 στην Αμερική ως μέθοδος αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού και μετατροπή του σε πόσιμο. Σήμερα, το σύστημα αντίστροφης όσμωσης έχει ονομαστεί έτσι σαν την τελειότερη λύση καθαρισμού και φιλτραρίσματος νερού. Αυτή η εξελιγμένη τεχνολογία είναι πλέον διαθέσιμη στα σπίτια και τα γραφεία για πόσιμο νερό με πολύ μικρό κόστος.

Το πώς λειτουργεί η αντίστροφη όσμωση θα το αναπτύξουμε αναλυτικά σε άλλο άρθρο. Το σύστημα επεξεργασίας νερού αντίστροφης όσμωσης σας προστατεύει από ακαθαρσίες του νερού που θα επηρεάσουν την υγεία σας όπως βαρέα μέταλλα, μόλυβδο, άλατα, χλώριο, χημικά, λιπάσματα, παθογόνους μικροοργανισμούς, ιούς, βακτηρίδια και ακόμα από ραδιενεργά απόβλητα.

Το σύστημα RO μπορεί να φιλτράρει νερό χρησιμοποιώντας ειδικές μεμβράνες τεχνολογίας 0,0001 - 0,001 μίκρο. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται και για την εμφιάλωση νερού (χρησιμοποιώντας μόνο το καθαρό νερό και όχι όλο), επίσης αυτή η τεχνολογία είναι ικανή για την αφαλάτωση του θαλασσινού νερού και την μετατροπή του σε πόσιμο.

Με την εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος επεξεργασίας νερού στην τελική χρήση στο σπίτι, ο καταναλωτής του Βόλου γλιτώνει την αγορά και μεταφορά των εμφιαλωμένων μπουκαλιών, χρησιμοποιώντας κανονικά το νερό του δικτύου της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο ούτως η άλλως πληρώνει υποχρεωτικά !!!

Ηλίας Παπαποστόλου MSc
6947677636

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου