Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Νερό και Υγεία: Η ποιότητα και η ποσότητα είναι σημαντικές

Αν θέλετε να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή, είναι σημαντικό να καταναλώνετε αρκετή ποσότητα ασφαλούς και καθαρού νερού. Όταν δεν λαμβάνουμε αρκετή ποσότητα νερού ή το νερό που πίνουμε έχει μολυνθεί, το σώμα μας δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει αποτελεσματικά καθώς το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κυρίως από νερό. Συνεπάγεται λοιπόν πως πρέπει  να καταναλώνουμε νερό για να επιβιώσουμε και να ευημερήσουμε.

 Το νερό είναι η πιο βασική ουσία που το  σώμα μας χρειάζεται για να λειτουργήσει. Είναι πραγματικά αδύνατο να είμαστε υγιείς χωρίς να πίνουμε  αρκετό νερό. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταναλώνουν όσο νερό χρειάζεται το σώμα τους πραγματικά, με αποτέλεσμα συχνά να παθαίνουν αφυδάτωση.

Ακόμη και τα άτομα που καταναλώνουν αρκετό νερό, βάζουν πολλές φορές την υγεία τους σε κίνδυνο καταναλώνοντας το λανθασμένο είδος νερού. Το αφιλτράριστο νερό είναι μολυσμένο με χλώριο, πτητικές οργανικές ενώσεις, μόλυβδο, καθώς και άλλες δυνητικά βλαβερές ουσίες. Παρ’ όλα αυτά, είναι σίγουρα εξίσου σημαντικό να εξεταστεί η ποιότητα του νερού που καταναλώνετε. Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι σε θέση να λειτουργεί ικανοποιητικά και σε μέγιστο βαθμό είναι να πίνετε αρκετή ποσότητα από καλά φιλτραρισμένο νερό κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα  μένει ενυδατωμένο και υγιές.

Ηλίας Παπαποστόλου MSc
elias@pmsgroup.gr
http://technologianerou.blogspot.com/

2-2-2011:  http://www.volospress.gr/?p=2048

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου