Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΠΙΕΙΤΕ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!

Διαβάστε αυτά τα δέκα σημεία και θα διαπιστώσετε πώς μπορεί να ωφεληθεί η υγεία σας πίνοντας φιλτραρισμένο νερό. Επιπλέον, όσα διαβάσετε παρακάτω θα σας καταστήσουν ενήμερους ώστε να αναζητήσετε το σωστό σύστημα επεξεργασίας νερού.


Ο ρόλος του νερού στη σωστή διατροφή

Το νερό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η αφυδάτωση, παίζει όμως και σημαντικό ρόλο στη σωστή διατροφή και διαχείριση βάρους. Αν δεν υπάρχει νερό, το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Δεν έχει σημασία ποιες τροφές καταναλώνετε ή πόσα συμπληρώματα διατροφής παίρνετε! Το σώμα σας δεν μπορεί να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά εάν δεν πίνετε αρκετό νερό.


Διατηρήστε το πόσιμο νερό σας καθαρό
Όταν το νερό αποθηκεύεται σε πλαστικές φιάλες, τα πλαστικά υποπροϊόντα διαρρέουν στο νερό με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα αυτό να μολύνεται. Εάν όμως αποθηκευτεί σε μια καράφα, η γεύση δεν αλλάζει και το νερό παραμένει εξίσου καθαρό όπως ήταν όταν είχε αρχικά αποθηκευτεί σε αυτή.


Το φιλτραρισμένο νερό βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας σας
Πλένοντας το πρόσωπό σας και το υπόλοιπο του σώματός σας με χλωριωμένο νερό μπορεί να προκληθεί ξηρότητα και έλλειψη ελαστικότητας στο δέρμα σας, με αποτέλεσμα την πρώιμη έναρξη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο νερό για να πλύνετε το πρόσωπό σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι αποτελεί ένα μεγάλο σύμμαχο στη διατήρηση υγιούς και φρέσκου δέρματος.


Τα φίλτρα πόσιμου νερού μειώνουν την έκθεση σε πιθανά καρκινογόνα
Ενώ τα οφέλη του νερού για την υγεία είναι ευρέως γνωστά, αυτό που παραλείπεται συχνά να συζητηθεί είναι το γεγονός ότι το αφιλτράριστο νερό της βρύσης συνήθως περιέχει διάφορες ουσίες που θεωρείται ότι προκαλούν καρκινογενέσεις. Δεν είναι λοιπόν σοφό να πίνουμε εν γνώσει μας επικίνδυνες ουσίες, γι’ αυτό και τα φίλτρα πόσιμου νερού εξασφαλίζουν την εξάλειψή τους.


Νερό και Υγεία: Η ποιότητα και η ποσότητα είναι σημαντικές
Αν θέλετε να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή, είναι σημαντικό να καταναλώνετε αρκετή ποσότητα ασφαλούς-καθαρού νερού. Όταν δεν λαμβάνουμε αρκετή ποσότητα νερού, ή το νερό που πίνουμε έχει μολυνθεί, το σώμα μας δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει αποτελεσματικά καθώς αποτελείται κυρίως από νερό.


Επιλέγοντας το καλύτερο φίλτρο νερού για τις ανάγκες σας
Οποιαδήποτε μέτρα μπορείτε να πάρετε για τη μείωση της μόλυνσης του νερού στο σπίτι σας θα είναι επωφελή για τη συνολική υγεία της οικογένειάς σας . Με την εγκατάσταση ενός φίλτρου νερού βρύσης στην κουζίνα σας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το νερό σας είναι υγιές και ασφαλές για κατανάλωση. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα επεξεργασίας νερού στην κεντρική παροχή του σπιτιού. Έτσι θα χρησιμοποιείτε άφοβα το νερό όχι μόνο για πόση και μαγείρεμα, αλλά και για πλύσιμο ρούχων, πλύσιμο πιάτων, ντους κ.ά.


Η ποιότητα νερού συμβάλλει στο χάσιμο βάρους
Κάθε πρόγραμμα διατροφής για την απώλεια βάρους συστήνει την αύξηση της κατανάλωσης νερού. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού μπορεί να καταστείλει την όρεξη του ατόμου και να επιταχύνει τον μεταβολισμό. Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι το συκώτι, που παίζει σημαντικό ρόλο στο χάσιμο βάρους, πρέπει να ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας για να εξαλείψει τις τοξίνες (όταν καταναλώνουμε μολυσμένο νερό) αντί να καίει το λίπος, με αποτέλεσμα αυτό να παραμένει αποθηκευμένο.


Οι επιπτώσεις της κατανάλωσης του νερού στα επίπεδα ενέργειας
Το ανθρώπινο σώμα πρέπει να έχει επαρκή ποσότητα νερού για να παράγει ενέργεια. Αν σε ένα άτομο τα επίπεδα των υγρών πέσουν κατά 5%, είναι πιθανό να παρατηρηθεί μείωση της ενέργειας μέχρι και 30%.
Είναι λοιπόν σημαντικό να καταναλώνουμε 8 με 12 ποτήρια νερού καθημερινά, προκειμένου να μείνει το σώμα μας ενυδατωμένο και να κρατήσει τα επίπεδα της ενέργειας, όπου πρέπει να είναι.


Απολαύστε υγιεινό νερό και εκτός σπιτιού – στο δρόμο.
Όπως προαναφέρθηκε τα πλαστικά ή εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού εμπεριέχουν κινδύνους για την υγεία. Αφού εγκαταστήσετε στο σπίτι σας το φίλτρο που σας ενδιαφέρει, θα μπορείτε να γεμίζετε κάποια γυάλινα μπουκάλια ή θερμός με το καθαρό νερό, το οποίο θα καταναλώνετε και έξω.


Αποτρέψτε την έκθεση στο μόλυβδο, με φίλτρα πόσιμου νερού
Ακόμα κι αν το νερό της βρύσης που μπαίνει στο σπίτι σας είναι επεξεργασμένο, μπορεί εύκολα να περιέχει ίχνη μολύβδου. Η έκθεση σε μεγάλες ποσότητες μολύβδου είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα παιδιά καθώς είναι συνδεδεμένη με τις μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές συμπεριφοράς, ακοής, ακόμη και καχεκτική ανάπτυξη. Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας πίνουν καθαρό νερό είναι να εγκαταστήσετε το φίλτρο πόσιμου νερού είτε στη βρύση είτε στην κεντρική παροχή του σπιτιού σας.




ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ MSc
 

elias@pmsgroup.gr
http://technologianerou.blogspot.com


27-2-2011: Δημοσίευση στο Μηνιαίο Περιοδικό "Plus Ταχυδρόμου" τεύχος 41 σελ. 56

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρων άρθρο. Είμαι και εγω στην ανάπτυξη μιας ενημερωτικής ιστοσελίδας σχετικά με τα φίλτρα νερου.
    Για όποιον ενδιαφέρεται http://www.filtra-nerou.info

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε. Όσον αφορά την αντίστροφη όσμωση υπάρχουν τεχνικές ρύθμισης της αγωγιμότητας στο νερό ώστε να λαμβάνει ο οργανισμός τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά. Θα τα αναπτύξουμε σε μελλοντικό μας άρθρο. Όσο για την απόρριψη του νερού κατά την παραγωγή σε σύστημα RO, αυτή είναι αμελητέα δεδομένου ότι ένα τέτοιο σύστημα προτείνεται μόνο στην τελική χρήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή