Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ


Αν σκοπεύετε να προμηθευτείτε σύντομα το δικό σας σύστημα καθαρισμού πόσιμου νερού, έχετε σκεφτεί τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να απολαμβάνετε το παραγόμενο καθαρό νερό που επιθυμείτε;

Διαβάστε παρακάτω ένα χρήσιμο βασικό οδηγό πριν την τελική σας επιλογή!

Για να επιλέξετε λοιπόν το κατάλληλο σύστημα καθαρισμού νερού πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

1. Την προέλευση του νερού που θέλετε να καθαρίσετε…

… δηλαδή την ποιότητα του νερού που εισάγεται στο σύστημα, τη μεταβλητότητά του από ρυπογόνο φορτίο και τις κατηγορίες του ρύπου.

2. Την ποιότητα του παραγόμενου νερού που θέλετε να εξασφαλίσετε

Τι σας ενδιαφέρει να αποβάλλετε; Τη μυρωδιά του χλωρίου, κάποια αιωρούμενα στερεά, κάθε τοξικό χημικό, τα ιόντα των βαρέων μετάλλων που πιθανολογούνται ή δεν ελέγχονται, ή και να μειώσετε ή να εξαλείψετε την αλάτωση και την σκληρότητα;

3. Την ποσότητα του φιλτραρισμένου νερού που χρειάζεστε σε στιγμιαία, ημερήσια και μηνιαία ζήτηση

Για τι χρήση προορίζεται το παραγόμενο νερό, δηλαδή το θέλετε μόνο για να πίνετε και να μαγειρεύετε ή για όλη την κουζίνα ή για το μπάνιο ή για να προστατέψετε όλο το σπίτι;

4. Τα ζητήματα υγείας

Αν έχετε ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε και τα θέματα υγείας όπως υψηλή αρτηριακή πίεση (μείωση ιόντων νατρίου), καρδιοπάθειες (μείωση ιόντων ασβεστίου και μαγνησίου), προβλήματα νεφρών κ.ά.

5. Το κόστος συγκριτικά με εμφιαλωμένα

Το κόστος ανά παραγόμενο λίτρο πόσιμου νερού σε σύγκριση με το κόστος του εμφιαλωμένου νερού (χωρίς να συνυπολογίζετε την ταλαιπωρία μετάβασης στο κατάστημα / supermarket για την αγορά του εμφιαλωμένου νερού και την μόλυνση του περιβάλλοντος από τις άδειες πλαστικές μπουκάλες και το πρόβλημα της διακίνησης του εμφιαλωμένου νερού, μακριά από τον ήλιο, κάτω από τους 18C, ημερομηνία λήξης κ.ά.).

Οι τεχνολογίες απολύμανσης και ανακάθαρσης του νερού, που έχουν επιστημονικά αξιολογηθεί και αναγνωρισθεί είναι πολλές. Κάθε μία από αυτές έχει συγκεκριμένη λειτουργία και δεν είναι γενικής εφαρμογής για το σύνολο των προβλημάτων.

Το ζητούμενο για κάθε ένα από εσάς, που είστε μία ξεχωριστή περίπτωση, είναι να επιτευχθεί ο βέλτιστος συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών, και όχι να υποχρεώνεστε να προμηθευτείτε ένα ακατάλληλο για την περίπτωσή σας σύστημα. Γι’ αυτό το λόγο προτείνεται πλέον η επιλογή ενός συστήματος καθαρισμού πόσιμου νερού να γίνεται με προσοχή και να υπάρχει καθοδήγηση από άτομο επιστημονικά καταρτισμένο.

Ηλίας Παπαποστόλου MSc
6947677636
http://technologianerou.blogspot.com/

13-4-2011: http://www.volospress.gr/?p=2852

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου