Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Άλατα στο νερό του δικτύου της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β ; Αντιμετωπίσημα !


Όπως κάθε χρόνο, τώρα που πλησιάζουν οι καλοκαιρινοί μήνες, το νερό του Βόλου θα είναι επιβαρυμένο πέρα από το χλώριο με άλατα, διότι θα προστίθενται στο δίκτυο και κάποιες ποσότητες από τις γεωτρήσεις. Για το λόγο αυτό επηρεάζεται η γεύση του και είναι αυτό που λέμε ότι «το νερό είναι γλυφό».
Η σίγουρη λύση για να αντιμετωπίσετε τα άλατα στο νερό του δικτύου είναι να προμηθευτείτε ένα σύστημα επεξεργασίας νερού αντίστροφης όσμωσης λίγο πριν την τελική χρήση. Αυτά τα συστήματα «ελέγχουν» και την αλατότητα (ή αλλιώς αγωγιμότητα) του νερού, είναι συνήθως πολλαπλών σταδίων και διατίθενται σε πολύ λογικές τιμές και με μικρό κόστος συντήρησης. Την άριστη τεχνολογία και τις λογικές τιμές έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια συσκευές ινδικής προέλευσης.

Η αντίστροφη όσμωση (Reverse Osmosis RO) είναι γνωστή ως η ανώτερη δυνατή φίλτρανση από την βιομηχανία τεχνολογίας καθαρισμού νερού.

Η RO αναπτύχθηκε στα τέλη του 1950 στην Αμερική ως μέθοδος αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού και μετατροπή του σε πόσιμο. Σήμερα, το σύστημα αντίστροφης όσμωσης έχει ονομαστεί έτσι ως η τελειότερη λύση καθαρισμού νερού. Αυτή η εξελιγμένη τεχνολογία είναι πλέον διαθέσιμη και για τα σπίτια και τα γραφεία.

Ένα σύστημα RO σας προστατεύει από ακαθαρσίες του νερού που θα επηρεάσουν την υγεία σας όπως βαρέα μέταλλα, μόλυβδο, άλατα, χλώριο, χημικά, λιπάσματα, παθογόνους μικροοργανισμούς, ιούς, βακτηρίδια, ακόμα από ραδιενεργά απόβλητα.

Σε γενικές γραμμές το σύστημα RO μπορεί να φιλτράρει νερό χρησιμοποιώντας ειδικές μεμβράνες τεχνολογίας 0,0001 - 0,001 μίκρο. Αυτή η τεχνολογία που χρησιμοποιείται εν μέρει και για την εμφιάλωση νερού (χρησιμοποιώντας μόνο το καθαρό νερό και όχι όλο), είναι επίσης ικανή για την αφαλάτωση του θαλασσινού νερού και την μετατροπή του σε πόσιμο.

Με την εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος επεξεργασίας νερού στην τελική χρήση στο σπίτι, ως καταναλωτές γλιτώνετε την αγορά και μεταφορά των εμφιαλωμένων μπουκαλιών, χρησιμοποιώντας κανονικά το νερό του δικτύου της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο ούτως ή άλλως πληρώνετε υποχρεωτικά !!!

Ηλίας Παπαποστόλου MSc


14-4-2011: http://www.mycitynet.gr/web/article.php?id=2428&cat=2000&subcat=2004&subsubcat=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου