Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Γιατί είναι τόσο σημαντικό ένα φίλτρο νερού ;

Δεν μπορούμε να είμαστε υγιείς χωρίς να καταναλώνουμε αρκετά ποτήρια νερό την ημέρα. Επιπλέον, ένα φίλτρο νερού είναι ζωτικής σημασίας για την εξάλειψη των τοξικών μετάλλων. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι γερνάμε εξαιρετικά γρήγορα χωρίς αυτό το επίπεδο της επαρκούς ενυδάτωσης.

Δεδομένου ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας καταναλώνουμε και αποβάλλουμε τροφή, η ποσότητα νερού που πίνουμε θα πρέπει να είναι αρκετή για να καθαρίζει ο οργανισμός μας από τις τοξίνες που διαφορετικά θα δημιουργήσουν ταλαιπωρία ή ασθένεια.

Λίγοι άνθρωποι κατανοούν ότι η αφυδάτωση επιβραδύνει ψυχικά και σωματικά τον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιούμε ότι ο εγκέφαλος αποτελείται κατά 75% περίπου από νερό και οι μύες κατά 60% περίπου νερό. Έτσι, το νερό είναι το κλειδί για την ψυχική και τη σωματική υγεία.

Είναι γνωστό ότι η κατακράτηση υγρών προέρχεται από την ανεπαρκή λήψη νερού. Με την κατανάλωση αρκετού νερού, σε συνδυασμό με καλή διατροφή, συμβάλλουμε στην αποβολή περιττών κιλών, καθώς ένα αφυδατωμένο σώμα έχει αυξημένο βάρος.

Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού αποτρέπει τη δημιουργία πέτρας στα νεφρά.

Ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά είναι όλα ήπια τοξικά επειδή η καφεΐνη και το αλκοόλ και το ανθρακικό αναγκάζουν το σώμα να επιδιώξει περισσότερο νερό από ό,τι πρέπει.

Το νερό μειώνει τα επίπεδα της ισταμίνης, η οποία βοηθά στη μείωση των αλλεργικών συμπτωμάτων.
Τέλος το νερό παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα, απορροφά τους κραδασμούς των αρθρώσεων και προστατεύει τα όργανα και τους ιστούς.

Δυστυχώς το νερό βρύσης (δικτύου) μεταφέρει ορισμένους ρύπους και δεν είναι τόσο ασφαλές προς πόση όπως κάποτε. Χρειάζεται ένα ποιοτικό φίλτρο νερού για πόση και μαγείρεμα για να απομακρύνονται το χλώριο, τα βαρέα μέταλλα, το βενζόλιο, ο μόλυβδος, ο υδράργυρος και τα βακτηρίδια.

Κατά συνέπεια το καθαρό νερό είναι σημαντικό για την υγεία μα και για την εξωτερική μας εμφάνιση. Η συμβουλή ενός ειδικού στα φίλτρα νερού θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το φίλτρο που θα καλύπτει τις ανάγκες σας.

Ηλίας Παπαποστόλου MSc

10-5-2011: http://www.volospress.gr/?p=3101

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου